Ataol Behramoğlu ile Şiir ve Sanat Dolu Gece

Ataol Behramoğlu ile Şiir ve Sanat Dolu Gece

Dokuz Eylül Rotary Kulübü, Alsancak, Buca, Güzelyalı, Buca, Kordon ve Varyant Rotary kulüpleri ile birlikte Barış buluşması gerçekleştirdi.  İzmir Ahmed Adnan Saygun Kültür ve Sanat Merkezi’nde Şair ve Yazar Ataol Behramoğlu’nu ağırlayan Rotaryenler ‘Barış’a vurgu yaparak şiir ve sanat dolu bir gece yaşadılar. Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu 2021-2022 Dönem Başkanı Nedim Atilla’nın moderatörlüğündeki gecede, Şair Ataol Behramoğlu, kültür, sanat, şiir, aşk ve konularındaki görüşlerini açıklarken, sevilen şiirlerini Rotaryenler için okudu. Behramoğlu gecenin sonunda ayrıca şiir kitaplarını da imzaladı.

Barışı Atatürk’e Borçluyuz

Toplantının açılışında konuşan Rotary 2440. Bölge Federasyonu 2022-2023 Dönem Başkanı Serdar Durusüt, barış kavramının tüm dünya için çok önemli olduğuna işaret ederek, Rotaryenlerin de amaçlarının dostluk ve arkadaşlık ortamı içinde daha insancıl bir toplum yaratmak ve Dünya devletleri arasında ilişkilerin gelişmesine ve evrensel barışın sağlanmasına hizmet etmek olduğunu söyledi. Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük barışsever olduğuna işaret eden Durusüt, “Ulusal kurtuluş savaşını komuta eden Atatürk ülkemizi bize armağan etti. Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduktan sonra da ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ ilkesi ile ülkesini her alanda yeniliklerle dünyanın çağdaş ülkeleri arasında yer almasını sağladı. Bugün de bu ülkede barış içinde yaşamamızı kendisine borçluyuz” dedi.

“Barışın Destekçisiyiz”

Dokuz Eylül Rotary Kulübü Başkanı Nilgün Tiyanşan, Dünyada sürdürülebilir barış elçisi olarak hareket eden Rotary’lerin pozitif barışın destekçileri olduğunu belirterek, “Barış,toplumu ekonomik olarak da geliştirir ve insan potansiyelinin gelişebileceği en uygun ortamı sağlar. Rotaryler de bu iklimi güçlendirecek çalışmalar yapar. Biz de bu kapsamda bu buluşmayı sağladık. Dünyaca tanınan şairimiz Ataol Behramoğlu’nun bugün aşkı, sevgiyi, dostluğu ve barışı anlatan şiirleri ile Barış buluşmasını gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

Behramoğlu’nu İlgi ile Dinlediler

Gece Müzisyen Hakan Sevinç’in birbirinden güzel şarkıları ile başlarken, ilk olarak Yunanlı şair Yannis Ritsos’un yazdığı ve Ataol Behramoğlu’nun tercüme ettiği  “BARIŞ” şiiri okundu. Sonrasında Rotary 2440. Bölge Federasyonu 2021-2022 Dönem Başkanı Nedim Atilla’nın moderatörlüğü ile Ataol Behramoğlu, kültür, sanat hayatı, ülke geleceği, şairlik kariyeri ile ilgili görüş ve değerlendirmelerini gerçekleştirdi. Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük bir asker, aydın ve lider olduğunu belirten Behramoğlu, bu coğrafyada güzel bir ülkede yaşamamızın mimarı olduğunu söyledi. Kötülüklere karşı iyiliğin örgütlenmesi gerektiğini vurgulayan Behramoğlu,  güzel günler için hep birlikte emek harcanması gerektiğini söyledi. Behramoğlu’nun en sevilen 3 şiirini okuduğu gecede, organizasyona katkı sağlayan kişi ve kurumlara da plaketleri takdim edildi. Gecenin sonunda düzenlenen imza etkinliğinde,Rotaryenler Ataol Behramoğlu’na kitaplarını imzalatmanın mutluluğunu yaşadılar.

Sayfayı Paylaş